In een oogwenk

Een paar jaar geleden ging het mij steeds meer tegenstaan om mijn wenkbrauwen bij te tekenen. Dat was wel nodig want in de zestiger jaren had ik, zoals toen de mode was, mijn wenkbrauwen zo vaak ‘geplukt' dat er alleen een dun streepje over was.

Even terug in de tijd… Hiernaast zie je mij op 20-jarige leeftijd met mijn dunne wenkbrauwtjes. Mijn leven zag er zo’n 50 jaar geleden totaal anders uit. Het was de tijd van het uitgaan met mijn vriendin naar dancings en bars in Scheveningen en Den Haag. Tijdens mijn schooltijd was ik een braaf meisje, al zeg ik het zelf. Mijn leven bestond uit naar school gaan, huiswerk maken, eten en slapen. Saai! Maar na mijn schooltijd gingen de remmen los! Ik genoot van het uitgaansleven, ging op vakantie en had een leuke baan waardoor al die uitspattingen financieel mogelijk werden.

Mijn wilde haren ben ik gelukkig niet allemaal kwijtgeraakt, want ik geniet nog steeds met volle teugen van het leven. Helaas ben ik mijn wenkbrauwharen wel grotendeels kwijtgeraakt, door al dat epileren. Enkele jaren terug las ik over de mogelijkheid van een semipermanente make-up voor de wenkbrauwen, die er heel natuurlijk en mooi uitziet. Ik was eerst wat sceptisch, maar het bevalt me ontzettend goed. Heerlijk om altijd verzorgde wenkbrauwen te hebben. Lijkt me ideaal voor vrouwen die regelmatig zwemmen.

Heb je nog twijfels? Het is niet of nauwelijks pijnlijk en na een eerste wat uitgebreidere behandeling, kun je je wenkbrauwen jaarlijks even bij laten werken. Dat is in een oogwenk achter de rug.

Benieuwd naar mijn favoriete adres, waar ik al drie keer mijn wenkbrauwen heb laten behandelen? Kijk op: www.sereneskinclinic.nl

Ida de Vreede