Keizerin Sisi

Onlangs was ik een weekje in het prachtige Wenen. Laat ons hotel zich nu net naast de beste Konditorei (banketbakkerij/koffiezaak) van Wenen bevinden. Dat werd natuurlijk iedere dag taart eten! We gingen er met de nachttrein naartoe. Het was een lange, vermoeiende reis, maar dankzij de heerlijke sachertorte kon er toch nog een glimlach vanaf.

Wenen doet jullie misschien denken aan keizerin Sisi. Wie heeft er vroeger niet gezwijmeld bij de films over haar leven? Hierbij een foto van deze mooie vrouw. Ik kon het niet laten een Sisi selfie te maken met de spiegellijst op de achtergrond als mijn kroon!

Het inpakken van mijn koffer was een fluitje van een cent. De foto’s van complete outfits, die ik regelmatig op mijn telefoon zet, helpen mij daarbij. Bovendien neem ik alleen kleding mee van ‘travel’ kwaliteit de ik o.a. bij Je m’appelle online koop. Deze kleding kun je bij wijze van spreken in je koffer frommelen en komt er kreukvrij uit. Ook gemakkelijk ter plekke te wassen want het is in een mum van tijd droog.

Het blauwe jasje op de eerste foto hierboven hoort bij een broekpak. Dit droeg ik ’s avonds - met een eenvoudig zwart jurkje van travel kwaliteit - tijdens een etentje en een concert. Met deze tips is reizen met handbagage heel goed te doen.

Ida de Vreede