Koukleum

Voor koukleumen zoals ik is het een nare tijd! Zoals de meeste mensen hebben wij besloten de verwarming een paar graden lager te zetten. Men zegt dat je eraan went. Nou, ik merk er nog niets van! Mijn lichaam schreeuwt om 21 graden, mijn favoriete temperatuur. Regelmatig verfoei ik Poetin, de veroorzaker van dit leed. Tegelijkertijd schaam ik me een beetje, als ik aan de Oekraïense bevolking denk. Ik voel me dan een verwende prinses op de erwt.

Ik heb me de vraag gesteld wat ik eraan kan doen om me toch een beetje comfortabel te voelen. Ja, natuurlijk kan ik dikke truien dragen, maar daar ben ik niet zo van.

De oplossing: VESTEN! Niet van die grote slobbergevallen maar van die leuke korte en ook warme exemplaren, die je ook bij een dunachtig jurkje kan dragen. Ze zijn gelukkig overal verkrijgbaar in alle kleuren.

Ik ben eens gaan kijken in mijn oude fotoarchief en kwam dit vestje tegen, misschien mijn eerste. Het is gebreid door mijn moeder. Lekker hooggesloten, want ongetwijfeld had ik het weer koud. Leuke foto met mijn kleine broertje. Wel een beetje zoetig zoals wij naar elkaar kijken, maar wij konden het toen en gelukkig nog steeds goed vinden met elkaar.

Ida de Vreede