Gek op oorbellen

Mijn 40ste verjaardag. Nu denk ik wel eens, wat was ik nog piepjong. Maar toen dacht ik daar heel anders over. Ik begon al een beetje oud te worden dus ik moest haast maken met wat ik nog wilde in het leven en wat ik niet uit wilde stellen. Waarschijnlijk herkennen jullie dit.

Zo ben ik rijlessen gaan nemen en heb ik mijn rijbewijs gehaald. Ook wilde ik nog iets ‘vreselijk belangrijks’ gaan doen, namelijk gaatjes in mijn oren laten maken, zodat ik niet meer van die pijnlijke clip oorbellen hoefde te dragen. Gaatjes in mijn oren wilde ik al jaren.

Ik heb er geen spijt van gehad. Sindsdien ben ik verslaafd aan oorbellen. Jullie zullen me nooit zonder dit sieraad zien. Meestal draag ik lange oorbellen want ze moeten wel gezien worden!

Mijn liefde voor oorbellen zou ik wel eens kunnen hebben van mijn overgrootmoeder. Dit is een foto van opoe Na uit het begin van de 20ste eeuw, waarop duidelijk te zien is dat zij van sieraden en oorbellen hield. Het zit dus in mijn genen!

Nog zo’n liefhebber van oorbellen is Marion Koopmans, de gerenommeerde virologe, die we in de coronatijd regelmatig op TV zagen. Ik bewonder deze vrouw omdat zij op zo’n kalme en duidelijke manier uitleg gaf over dat enge coronavirus. Maar ook was ik steeds weer benieuwd naar haar oorbellen. Zij is duidelijk net zo gek op oorbellen als ik. En dan de combinatie met die knalrode lippen. Zij is een wetenschapper, die het ook leuk vindt om er goedverzorgd uit te zien. Een vrouw naar mijn hart.

Mijn stylingtip voor deze maand zal duidelijk zijn: met oorbellen kun je een eenvoudige outfit nét dat beetje extra geven. Ik heb inmiddels al diverse vrouwen ‘aan de oorbellen’ gekregen. Het leuke is dat oorbellen niet duur hoeven te zijn. Je vindt de leukste exemplaren voor een prikkie en zelfs in de tweedekanswinkel heb ik regelmatig mijn slag kunnen slaan.

Ida de Vreede