Dé oplossing voor warme benen

Zoals jullie inmiddels wel weten, ben ik niet alleen dol op jurken maar ook nog eens een koukleum. Die twee gaan helaas in de winter niet samen. Als het niet al te koud is, draag ik panty’s en bij iets kouder weer komen de maillots uit de kast.

Bij extreem koud weer, zoals we de afgelopen maand hadden, blijf ik het liefst de hele dag in bed liggen. Maar…. Ik heb er iets op gevonden. Ik ontdekte fleece panty’s. De eerste keer dat ik ze zag op Facebook, kon ik mijn ogen niet geloven. Dit is waar ik al mijn hele leven op wacht. Eindelijk is er iemand op het geniale idee gekomen om panty’s te maken die er uitzien als gewone panty’s maar aan de binnenkant een zachte, warme fleece laag hebben. Geen reden meer om in bed te blijven liggen!

Ik bestelde online drie paar: zwart, antraciet en eentje in mijn huidskleur. Toen ik het pakketje uitpakte was ik blij verrast. De panty’s zagen er mooi uit, helemaal niet dik en onflatteus, zoals je misschien denkt bij het woord “fleece”. Toen ik ze aantrok zaten ze ietsje strak, dus ik zou aanraden om een maatje groter te bestellen. Verder waren de panty’s heerlijk warm en je ziet -ook als je ze aan hebt- niets van het fleece. Een paar kost rond de 10 euro en ze zijn als panty of legging (dus zonder voet) verkrijgbaar. Ik vind het een geweldige uitvinding en kan het iedereen aanbevelen.

Ik ga nog even terug in de tijd, want wat heeft onze generatie koude benen gehad! Als klein meisje droeg ik sokjes zoals op deze foto van mij als 6-jarige op mijn Eerste Communie.

In de winter droeg ik kniekousen en een rok, waarbij ik altijd koude knieën en bovenbenen had. Op deze foto van mijn broer Koos en mij sta ik misschien niet op mijn allercharmantst maar wel heel schattig en zelfs lachend ondanks de koude knieën.

Toen ik 12 jaar oud was kreeg ik nylon kousen die ik droeg bij mijn Plechtige Communie. Deze droeg je met een jarretel om de nylons op te houden.

Je vraagt je misschien af waarom ik geen broek droeg. Op de middelbare school, een nonnenschool, was het absoluut verboden om broeken te dragen. Ja, het mocht wel maar dan met een rok eronder. Dat deed niemand. Dan liep je voor gek. Liever kou lijden dan voor gek lopen, was het motto van deze puber.

Na de middelbare school ging ik panty’s dragen. Van die dunne, dus wat de kou betreft ging ik er niet echt op vooruit. Er werden wel kniekousen gedragen zoals mijn schoonzus op de rechterfoto, maar ik had het helemaal gehad met kniekousen.

Nu hoef ik nooit meer koude benen te hebben. Fleece panty’s zijn voor mij dé oplossing!

Ida de Vreede