Kledingtip voor een beter humeur

Fotoshoot voor modetijdschrift

Je voelt je beter als je je met zorg kleedt. Nee, het is geen fabeltje! Als je aandacht hebt voor de kleding die je draagt, voel je je absoluut beter. Dat ondervond ik zelf toen ik jaren geleden meedeed aan een modereportage voor een bekend tijdschrift.

De afgelopen week mocht ik 3 workshops geven in Nieuwerkerk aan den IJssel bij Camino, het inloophuis voor mensen die leven met kanker. Voor hen is het extra belangrijk om er zo goed mogelijk uit te zien en om zich daardoor ook beter te voelen.

Workshop bij Camino

Eigenlijk geldt het voor iedereen. We hebben allemaal wel eens een dag waarop we ons niet prettig voelen. Je hebt slecht geslapen, je zit te piekeren omdat je zorgen hebt, het is somber weer of je voelt je niet lekker.

Gelukkig hebben velen van ons een welgevulde kledingkast waarin genoeg hangt om mooi voor de dag te komen. Dit in tegenstelling tot vrouwen zoals onze (groot)moeders die het vaak moesten doen met slechts enkele kledingstukken. Voordeel was dat ze niet zuchtend voor hun kledingkast (als ze die al hadden) hoefden te staan om te bedenken wat ze nu weer eens aan zouden trekken.

Wat boffen we met onze uitgebreide garderobe waardoor we ’s morgens het aantrekkelijkste plaatje van onszelf kunnen laten zien. Dus als je je morgenochtend uit je bed hijst en niet weet hoe je de dag door moet komen, kleed jezelf alsof je naar een feestje gaat. Je zult zien dat je je beter voelt. Laat me weten of ik gelijk heb of niet….

Ida de Vreede