Mooi gekleed voor een appel en een ei

Een van mijn lezeressen zette mij aan het denken. Altijd fijn als mensen dit doen. In mijn laatste nieuwsbrief gaf ik namelijk de tip om voor een beter humeur in je “welgevulde” kledingkast te duiken. Lezeres Loes (niet haar echte naam) wees mij erop dat niet iedereen in de gelukkige omstandigheid verkeert van een welgevulde kledingkast. Daarom vroeg Loes mij of ik ook aan die vrouwen aandacht wil besteden door hen advies te geven. Zelf had zij een aantal heel goede tips die ik graag met jullie wil delen.

Kledingruilparty

Organiseer met vriendinnen, (schoon)zussen, buurvrouwen een kledingruilparty. Je haalt  kleding die je niet meer draagt/past uit je kast, spreekt een datum af, zorgt voor iets lekkers te eten en drinken en je gaat lekker aan het ruilen. Je hebt een gezellige middag èn met een beetje geluk een aantal “nieuwe” gratis kledingstukken.

Verven van kleding

Je bent helemaal uitgekeken op een bepaald kledingstuk maar je vindt het zonde om het weg te doen, bovendien ziet het er nog goed uit en zit het lekker. Voor een paar euro koop je textielverf. Even wat tijd aan besteden en je hebt een “nieuw” kledingstuk. Ook kun je verwassen kleding nieuw leven inblazen. Ik heb mijn favoriete zwarte t-shirt, dat donkergrijs was geworden, opnieuw zwart geverfd en draag het al jarenlang met veel plezier.

Dit is nog een tip van mij:

Workshop bij de tweedekanswinkel Moerkapelle

Wil je kleurenadvies en een heuse kleurenwaaier (op je smartphone) zonder dat je diep in je buidel hoeft te tasten? Bij de tweedekanswinkel in Moerkapelle ga ik op donderdagmiddag 1 juni 2023 een kleurenworkshop geven. Na afloop van de workshop kun je ter plekke met behulp van je vers opgedane kennis kleding uitzoeken. Voor € 5,- kun je een plaatsje bemachtigen. Wees er snel bij want het maximale aantal deelnemers is beperkt. Op die manier kan ik iedereen persoonlijke aandacht geven.

Ida de Vreede