Modetrends in Amerika en Canada

Mijn vakantie naar Amerika en Canada zit er weer op. Jarenlang heb ik ernaar uitgekeken. Vanwege corona en andere omstandigheden werd de reis steeds vooruitgeschoven.

In Amerika heb ik mijn goede vriendin Holly en haar man Ted opgezocht. Hierboven een foto van ons (rechts Holly en links ben ik) van 35 jaar geleden bovenin de Twin Towers in New York. Alhoewel we de afgelopen jaren een tikkeltje zijn veranderd, is één ding hetzelfde gebleven, namelijk onze vriendschap. Die is veel waardevoller dan onze looks.

De foto links is van enkele weken geleden op Holly’s veranda, waar een casual look passender is.

Als fashionista was ik uiteraard erg benieuwd naar de modetrends in Amerika. Holly had mij al gewaarschuwd dat in New England (noordoosten van Amerika) vrouwen weinig interesse hebben in de mode. Als het maar lekker zit, is daar de mode opvatting. Ook waarschuwde Holly mij vooral geen jurken mee te nemen want die zouden alleen maar onnodige bagageruimte innemen. Ik antwoordde dat ik toch op zijn minst één jurk mee wilde nemen. Zij had - zoals bijna altijd - gelijk. De jurk heb ik alleen in Canada gedragen waar we enkele dagen zijn geweest om familie te bezoeken.

De vrouwen in Montreal, Canada zijn daarentegen modebewuster. Ik heb mijn ogen uitgekeken in de schitterende winkelcentra waar de meest luxe kleding werd verkocht. Denk niet dat ik iedereen luxe kleding wil aanpraten. Kleding moet passen bij de gelegenheid. Wel kan ik ervan genieten als vrouwen èn mannen zich op zijn tijd zorgvuldig kleden. Op de foto hieronder zie je dat Hans en ik ons best gedaan hebben tijdens een kerstetentje in 2005.

Ida de Vreede