Pleidooi voor de taille

Een van mijn vele styling motto’s is ‘heb je een taille, laat ‘m zien’! Dat geldt natuurlijk voor degenen onder jullie die een duidelijke taille hebben en dat zijn er trouwens meer dan jullie denken. Maar mocht je hier toch moeite mee hebben, dan staat er onderaan dit verhaal een handig linkje voor jou.

Persoonlijk vind ik het het mooiste als kleding mijn taille laat zien. Enige tijd geleden was Naziha - een goede kennis van mij - op familiebezoek in Marokko. Omdat zij weet hoe dol ik ben op kleding – wie zal het intussen zijn ontgaan – verraste zij mij met twee Marokkaanse jurken: een kobaltblauwe en een zwarte. Zij wist dat dat twee van mijn lievelingskleuren zijn.

Toen ik de jurken paste, zag ik gelijk dat er iets niet klopte. Mijn taille was verdwenen! Zonder riem waren de jurken hobbezakken, maar met een eenvoudige riem zagen ze er ineens fantastisch uit. Naziha was het helemaal met mij eens en raadde mij aan om hier een nieuwsbrief aan te wijden.

Met accessoires kun je sowieso van een eenvoudig kledingstuk, zelfs als er kraak nog smaak aan zit, iets schitterends maken. Simpelweg door het toevoegen van een mooie accessoire. Maar overdrijf niet! Zoals de Engelsen zeggen: less is more. Juist een enkel mooi - misschien zelfs opvallend - accessoire, kan een groot verschil maken.  

En hierbij, zoals beloofd, een interessant artikel van Harper’s Bazaar over het creëren van een taille voor verschillende lichaamstypen.

Ida de Vreede