Mijn buddy, Holly

Zo’n 35 jaar geleden leerde ik op mijn werk Holly kennen.

Wij waren beiden secretaresse bij een Amerikaans bedrijf in Gouda. Een grotere tegenstelling dan tussen Holly en mij is nauwelijks denkbaar. Zo druk als Holly is, zo rustig ben ik. Zo spontaan als Holly is, zo bedachtzaam ben ik. Zo sportief als Holly is, zo niet-sportief ben ik. Maar we hebben goede gesprekken en delen een zelfde gevoel voor humor.

Een van de grappigste voorvallen met Holly was toen zij mij op een ochtend onbedaarlijk aan het lachen maakte. Ik had de gewoonte om ’s morgens op kantoor mijn make-up te doen in de toiletruimte. Ik stond nog een beetje slaperig voor de spiegel om me presentabel te maken, toen de deur heel zachtjes openging. Ik keek er verbaasd naar toen er één been, gestoken in een zwarte bewerkte panty, tevoorschijn kwam. Daarna werd de deur opengegooid: die malle Holly natuurlijk weer. Ze had een kort, zwart leren jurkje met sexy panty’s gekocht waar ze mij mee wilde choqueren. Nou, daar slaagde zij wel in!

Na enkele jaren met haar man in Nederland te hebben gewoond, ging zij na haar scheiding terug naar haar familie in Amerika. Maar onze vriendschap bleef. Ik zocht Holly op in Amerika en later hebben wij elkaar zelfs ontmoet in Schotland. Ik nam een week vrij van mijn werk, we boekten vliegtickets en een B&B in Edinburgh. We hadden een fantastische week waarin we heerlijk bij konden praten.

We zijn intussen wat jaartjes ouder maar via e-mail en videobellen houden wij contact. Zo vraagt Holly mij wel eens om advies over haar uiterlijk. Zo leuk dat dit, ondanks de oceaan die ons scheidt, toch mogelijk is.

Natuurlijk geef ik kledingadviezen niet alleen aan mijn beste vrienden. Wil jij ook weten welk figuurtype je hebt en welke kleding daar het beste bij past? Schrijf je dan in voor een van mijn styling workshops.

Ida de Vreede