Bijna 20 jaar getrouwd met een tuinder èn gentleman

Mijn interesse in het geven van stylingadvies geldt niet alleen voor vrouwen maar ook voor mannen. Het wordt de hoogste tijd dat jullie kennismaken – voor zover dat nog nodig is – met mijn man Hans die tot voor kort niet alleen tuinder was, maar die ook altijd een op-en-top gentleman is. Ja, het kan heus samengaan.

Tijdens een van onze eerste dates nam Hans mij mee naar een klassiek concert in De Doelen. Hans was keurig gekleed in een mooi kostuum met stropdas. Dat was een van de vele redenen dat ik op deze leuke, goed verzorgde man viel.

Ooit liet hij mij weten dat hij zo graag een mooie hoed wilde dragen. Oké zei ik, maar niet voor je 50ste. Zo gezegd, zo gedaan. Voor zijn 50ste verjaardag kreeg hij van mij deze mooie hoed. Ook organiseerde ik een surprise party voor hem en had alle genodigden gevraagd een hoofddeksel te dragen. Aan ieder de keuze welk hoofddeksel. Toen ik hem naar de feestlocatie lokte, wilde hij in eerste instantie zijn nieuwe hoed niet op. Inwendig gierde ik het uit. Het idee alleen al, dat uitgerekend de jarige geen hoofddeksel zou dragen en alle gasten wel. Gelukkig kon ik hem overtuigen om toch zijn hoed op te zetten. Het was een geweldig feest, zoals jullie op de foto’s hieronder zien.

Als tuinder was Hans zijn kledingkeuze overdag een tikkeltje anders, namelijk een stoere groene overall, die hem ook prima staat. En wat vinden jullie van de witte overall, die hij tegenwoordig draagt wanneer hij als vrijwilliger schilderklussen doet?

Maar wanneer wij samen uitgaan naar een restaurant, een museum of bij iemand op bezoek gaan, dan kleedt Hans zich altijd zorgvuldig. De afgelopen jaren heb ik het hem iets gemakkelijker gemaakt door van de outfits die hem goed staan en die hij prettig vindt zitten, foto’s te maken met zijn smartphone. Op die manier hoeft hij niet altijd kledingstukken bij elkaar te zoeken. Voor mezelf doe ik dat al langere tijd maar waarom niet ook voor Hans? Hij is er blij mee.

Op zaterdagochtend 12 maart a.s. geef ik weer een workshop Stylingadvies aan de Volksuniversiteit Gouda. Als je snel bent, kun je je nog aanmelden via www.volksuniversiteitgouda.nl.

Ida de Vreede