Mijn meest gênante miskopen...

Het is niet voor iedereen gemakkelijk om erachter te komen welke kleding en welke kleuren het beste in jou naar boven halen. Het heeft lang geduurd voordat ik erachter was. Daarna heb ik allereerst proefgedraaid op mijn moeder. Toen zij uit haar omgeving complimenten kreeg over haar nieuwe look, leek het mij geweldig om met andere vrouwen mee te kijken wat hen het beste staat en tenminste zo belangrijk, waar zij zich goed in voelen.

Met het schaamrood op de wangen laat ik jullie enkele foto’s zien van mezelf voordat ik wist welke kleding en welke kleuren bij mij passen.       

Wat is er fout aan mijn kleding?

Foto1. Deze zachte zalmkleur is prachtig voor het lentetype maar niet voor mij als wintertype. Bovendien is het model niet geschikt als je een zandloper/peer figuur hebt. Dan kun je het beste je taille benadrukken.

Foto 2. De kleur is prima maar het model is ongeschikt omdat het te wijd is en niet mijn sterke kanten (taille en redelijk goede??? proporties) naar boven haalt.

Foto 3. Door de kleur van het shirtje lijkt het of ik na een griepje net weer op de been ben. De kleur is heel mooi voor het herfsttype en voor sommige lentetypes.

Foto 4. Het model van het broekpak is ok maar de kleur doet niets voor een wintertype. Wel heel mooi bij een lente- of herfsttype.

Het vraagt wat moed om de grootste modeflaters uit je fotoalbum te delen. Toch vind ik het belangrijk om te laten zien. Iedereen slaat de plank wel eens mis, ook ik. De afgelopen jaren heb ik veel geleerd over kleuren en figuurtypen en die kennis wil ik dolgraag met je delen. Als de coronamaatregelen het nog steeds toelaten geef ik op zaterdagochtend 12 maart a.s. weer een workshop aan de Volksuniversiteit Gouda.

Je kunt je nog aanmelden via www.volksuniversiteitgouda.nl. Graag tot dan!

Ida de Vreede