Ida & Ida - Een komisch duo?

De titel kan je op het verkeerde been zetten, maar nee: ik maak geen deel uit van het komische duo Ida & Ida. Ik geef nog steeds kledingadviezen, onlangs aan mijn nicht Ida. Wij zijn allebei vernoemd naar onze oma. Nicht Ida vroeg mij om haar te helpen met het uitzoeken van haar kledingkasten. Het vraagstuk waar zij mee worstelde: er komt steeds meer kleding bij, maar gaat er ook net zoveel vanaf? Nee dus…

De meesten van jullie zullen herkennen dat het veel moeilijker is om afscheid te nemen van kleding dan om nieuwe kleding te verwelkomen. Nicht Ida’s kledingkasten puilden uit, dus besloot zij dat er hulptroepen – in mijn persoon dus - ingeschakeld moesten worden.

Wat een geweldige dag hebben we gehad en wel om 5 redenen:

  1. Aan het eind van de dag zagen nicht Ida’s kledingkasten eruit om door een ringetje te halen en;

  2. Was zij zo blij met het resultaat dat zij die nacht ging slapen met haar kastdeuren open, zodat zij kon genieten van de aanblik van haar keurig nette kasten en;

  3. Hadden we zoveel lol dat we boften dat de buren niet klaagden over het kabaal dat we maakten en;

  4. Heb ik nieuwe combinaties gemaakt van ‘losse’ kledingstukken waarvan Ida dacht dat zij er niets leuks bij had maar vond ik ze toch. Van deze combinaties heb ik foto’s gemaakt met haar telefoon voor de dagen dat zij denkt: wat moet ik vandaag in hemelsnaam aan? En;

  5. Bracht nicht Ida de kleding, waarvan wij besloten hadden dat zij er beter afscheid van kon nemen, de volgende dag linea recta naar de tweedekanswinkel, waarmee zij ook nog eens iets goeds doet voor haar medemens.

Het was een echte win-win dag.

Het duo Ida & Ida was aan het eind van de dag helemaal blij en tevreden. Heb jij ook een kledingkast die nodig uitgezocht moet worden? Kost het je moeite, want:

  • Die jurk droeg ik op de bruiloft van mijn dochter, maar hij is alleen geschikt voor heel bijzondere gelegenheden en die heb je niet zo vaak.

  • Die broek past niet meer, maar als ik flink ga lijnen dan kan ik ‘m vast wel weer aan.

  • Dat bloesje leek zo leuk in de winkel, maar eigenlijk draag ik het nooit.

  • Die trui was zo duur, maar ik heb me er nooit prettig in gevoeld.

Laat mij je helpen! Samen maken we er een gezellige ochtend of middag. Daarna is jouw kledingkast weer netjes en overzichtelijk, met nieuwe combinaties die ik met jouw eigen telefoon fotografeer. Zo heb je altijd inspiratie binnen handbereik.

Ida de Vreede