Rood, mijn lievelingskleur

Rood is mijn favoriete kleur. Altijd al geweest. Ik heb me wel eens afgevraagd waarom juist deze knalkleur mij zo aanspreekt. Mij is altijd verteld dat ik rustig overkom, dus zou je denken dat ik qua kleding op rustige kleuren val. Zo werkt het blijkbaar niet. Misschien juist omdat ik rustig ben wil ik mijn omgeving - door zo’n knalkleur te dragen - laten weten: hé ik ben er ook nog!

Al filosoferend vroeg ik mij af hoe dat voor jullie is. Hebben jullie een uitgesproken lievelingskleur en heeft die te maken met jouw persoonlijkheid? Is jouw favoriete kleur ook terug te vinden in je kledingkast? In mijn styling workshops besteed ik hier veel aandacht aan, want de juiste kleuren laten je stralen. Het maakt echt een wereld van verschil.

De kleur rood vind je terug bij de verschillende kleurentypes – lente, zomer, herfst en winter - maar het felle rood hoort echt thuis in het kleurenpalet van het wintertype, dus mijn kleurentype.

Als ik iets roods draag en ik kijk in de spiegel, dan geeft het me energie en heb ik het gevoel dat ik de hele wereld aankan.

Zelfs toen ik trouwde wilde ik absoluut een RODE trouwjurk en een bruidsboeket van RODE rozen.

Jammer dat ik deze jurk niet meer kan dragen. Des te verrassender was het dat dochter Chantal mij enkele jaren geleden vroeg of ze mijn trouwjurk mocht lenen voor een themafeest. Wat staat hij haar prachtig!

Hans verraste mij hier met een rood roosje (tussen zijn tanden!) dat hij voor mij in de tuin had geplukt. Dat is toch romantiek ten top? Voor mij waardevoller dan het grootste boeket rode rozen.

Nog niet overtuigd dat ik stapelgek ben op rood?

Ida de Vreede