IJdeltuit

Deze foto van Sjaantje en mij stond in het plaatselijke krantje ter promotie van vrijwilligerswerk.

Deze foto van Sjaantje en mij stond in het plaatselijke krantje ter promotie van vrijwilligerswerk.

Ik geef het toe, ik ben een ijdeltuit! Is dat erg, vraag ik me af? Nee hoor, zeg ik tegen mezelf, zo lang je maar beseft dat innerlijk belangrijker is dan uiterlijk. Ik had het hier eens over met SJAANTJE, een lieve mevrouw van 102 jaar oud, die ik als vrijwilliger bezocht. Met Sjaantje had ik de leukste gesprekjes, ook over je uiterlijk. Volgens Sjaantje was ik geen ijdeltuit maar was ik koket. Een beetje ouderwets woord dat veel sympathieker klinkt dan ijdeltuit. Tijdens mijn wekelijkse bezoekjes nam Sjaantje mij altijd keurend op en bespraken wij mijn kleding.

Frida Kahlo

Onlangs bezocht ik een mooie tentoonstelling in het Cobra museum in Amstelveen van de bekendste Mexicaanse schilderes FRIDA KAHLO.

Frida schilderde maar liefst 55 zelfportretten. In haar geval had het misschien niet te maken met ijdelheid. Haar zelfportretten gaven uitdrukking aan hoe zij zich voelde en wat haar bezighield.

Frida Kahlo, die ruim 100 jaar geleden geboren werd, was voor die tijd een eigenzinnig en vrijgevochten type. Zo zou ik mezelf niet snel omschrijven. Wel vind ik het onzin om klakkeloos de mode te volgen. Mijn motto is: draag kleding die past bij jouw persoonlijkheid en waar jij je prettig in voelt.

Ik heb een kast vol kleding maar niet omdat ik wekelijks of zelfs maandelijks iets nieuws aanschaf. Ik koop iedere zomer en iedere winter slechts een paar kledingstukken, sommige nieuw en sommige tweedehands. Met die kledingstukken ga ik aan de slag. Ik combineer de nieuwe kledingstukken zoveel mogelijk met kledingstukken uit mijn kledingkast.

Wil je mijn advies? Ga naar MIJN DIENSTEN en meld je aan.

Ida de Vreede