Op vakantie zonder kledingstress

2001 Cuba

Vroeger had ik altijd kledingstress in de aanloop naar een vakantie. Zelfs als ik een paar dagen in Nederland vakantie vierde, ging er een hutkoffer mee, volgepropt met mijn halve kledingkast, sieraden, riemen en de nodige paren schoenen. Je weet tenslotte maar nooit in welke situatie je terecht komt!

En dan het weer! Kloppen de weersverwachtingen wel? Of heeft de weerman het weer eens bij het verkeerde eind. Zuchtend en steunend pakte ik mijn koffer in. Ik was er zeker een halve dag mee bezig. Intussen zag de slaapkamer eruit of er een tornado had gewoed. Mijn man Hans moest uit mijn buurt blijven want bij een verkeerde opmerking, kreeg hij de wind van voren. Arme Hans!

Maar die tijd is voorbij. Ik heb DE oplossing gevonden. Tegenwoordig maak ik van iedere outfit en combinatie, die ik echt geslaagd vind en waar ik me prettig in voel, een foto met mijn telefoon. Die foto’s zet ik in een apart mapje dat ik de naam ‘kledingsets’ heb gegeven. Naast de kledingstukken zijn ook de sieraden en in sommige gevallen de schoenen te zien.

Tegenwoordig duurt het inpakken van mijn koffer hooguit 10 minuten. Ik ‘blader’ door de foto’s die op mijn telefoon staan en maak een keuze uit mijn kledingsets, al naar gelang het jaargetijde en de vakantiebestemming. Ontspannen en neuriënd wijd ik me aan dit karweitje. Telkens als ik dit doe, heb ik er zo’n plezier in. Je kunt vast wel raden wie hier ook heel blij mee is…

Wil jij ook met een ‘opgeruimd’ gevoel op vakantie? En wil jij nu eindelijk eens af van die onoverzichtelijke kledingkast waarin kledingstukken hangen die je al tijden niet gedragen hebt? Stuur mij een mailtje en we gaan er samen mee aan de slag!

Ida de Vreede